Koppers-Giethoorn Botenverhuur

Het adres voor een gezellig dagje vaarplezier in het pittoreske

dorpje Giethoorn. Het Venetie van het Noorden is bekend van

haar bruggetjes, boerderijtjes en natuurlijk omringd door

het vele water... De grote attractie is in dit unieke waterdorp

te ervaren vanuit een boot.

 

Kijk voor meer informatie op onze pagina fluisterboot Giethoorn

Rondvaart Giethoorn

Botenverhuur- en rondvaartbedrijf Koppers is hét adres voor een overdekte rondvaart door Giethoorn en omgeving. Geniet van onze dorpsrondvaart of natuurrondvaart onder het genot van een gratis bekertje koffie, thee of limonade. Wij beschikken over electrische (geluidloze)  rondvaartboten voorzien van tafeltjes met 48 zitplaatsen per boot. Tijdens de rondvaart vertelt onze schipper u vele interessante wetenswaardigheden over het ontstaan en de geschiedenis van het dorp. Ervaar de rust van Nationaal Park Weerribben-Wieden en geniet van de natuur.  

 

 

 

Een rondvaart door een ervaren schipper

Onze ervaren schippers zijn allen in het bezit van een vaarbewijs en hebben tal van rondvaarten gegeven in diverse (weers)omstandigheden. Het varen gaat onze schippers dan ook goed af! Daarnaast fungeert de schipper als gids en als gastheer van ons mooie dorp Giethoorn. Hij vertelt u graag van alles over het ontstaan, de geschiedenis en andere wetenswaardigheden van ons karakteristieke waterdorp; onder het genot van een gratis bekertje koffie/ thee of limonade voor de kinderen. Tevens wijst hij u op de prachtige plekjes die te vinden zijn in het Venetië van het Noorden. Een rondvaart door Giethoorn, ook wel de dorpstocht of dorpsrondvaart genoemd, is een prachtige boottocht!   

 

 

 

Mogelijkheden voor een rondvaart door Giethoorn:

• Dorpstocht (1 uur): door het oude dorp met de bruggetjes en over het meer het Bovenwijde.


• Natuurtocht (2 uur): door het oude dorp, over het meer het Bovenwijde en door natuurgebied "De Wieden".


• Alternatieve tocht (3 uur of langere rondvaart): door u zelf in overleg met ons nader samen te stellen; met bijvoorbeeld bezoek eetgelegenheid, zwemeiland in het Bovenwijde, uitkijktoren Natuurmonumenten, picknick gelegenheid, zwemstop, etc.  

Op aanvraag kunnen wij u compleet verzorgde arrangementen; inclusief museabezoek, bezoek eetgelegenheid, etc. aanbieden.

 

Vertrektijden:

• Dorpstocht (1 uur): in de maanden juli en augustus ieder half uur vanaf 11:00 uur. In de overige maanden minimaal 1x per uur tussen 11:00 en 17:00 uur.

 

• Natuurtocht (2 uur): in de maanden juli tm september om 11.00 uur bij een minimale aanmelding van 35 personen (zonder corona-restricties). In de overige maanden op aanvraag en in overleg .

 

• Alternatieve tocht (3 uur of langere rondvaart): alleen op aanvraag.

 

!Rondvaarten weer toegestaan vanaf zaterdag 5 juni 2021!

Vanaf zaterdag 5 juni 2021 is het weer toegestaan om rondvaarten te verzorgen. Wij delen de rondvaartboot op onze manier in, zodat er 1,5m afstand tussen tweetallen en/of huishoudens wordt gehouden. Volg s.v.p. de instructies van ons personeel op en houd u aan de alom bekende maatregelen van het RIVM. 

 

Direct een rondvaart reserveren